ژورناليزم آنلاين

ساخت وبلاگ

ورنالیزم : ژورنالیزم هر روایت غیرداستانی یاخطی است که واقعیتهاورخداد هایی را که عمیقاریشه درزمان دارند،گزارش یاتحلیل می کند (خواه مربوط به زمان معاصرباشد خواه تاریخی) [این روایتها] راخبرنگاران،نویسندگان انتخاب ومرتب میکنندتا روایتی را از منظری ویژه بیان نمایند.

چراآنلاین :

حوزه های متعددی است. برجسته ترین این جایگاه ها World Wide Web یا (WWW) به اضافه سرویسهای اطلاعات تجاری آنلاین،ماننده (AOL) است .  ایمیل های ساده اینترنتی نیز نقش بزرگی ایفا می کنند. سی دی رام هایی که به یک وب سایت یا یک عرصه آنلاین دیگر پیوند داده شده اند نیز اهمیت دارند به علاوه انترانت هاوسیستم های BBS  (مخفف Bulletin Board System) .

انټرنټ چيست؟     INTERNET

انترنت یاساده تربگوییم «نت»،شبکه جهانی دسترسی همگانی متشکل از شبکه های کامپیوتری متصل به یکدیگراست که بابه کارگیری پروتکل های استاندارشده انترنت (IP)  و بسیاری دیگر از پروتکل ها بسته های اطلاعات را جابجا می کنند. اینترنت از هزاران شبکه تجاری ،‌علمی ، محلی و حکومتی ساخته شده است . اینترنت خدمات و اطلاعات گوناگونی مانند نامه های الکترونیکی ، گفت وگوهای آنلاین و صفحات وب به یکدیگر پیوندداده شده و دیگر اسناد World Wide Web را منتقل می کند.

این شبکهٔعظیم جهانی،درابتدا،باانگیزهٔهمکاری،دست ‌رسی چندسویه به منابع و مهارت ‌های محاسباتی،وامکان‌پذیری کاردرزمینه‌ های بین‌ رشته ‌ای (interdisciplinary) علوم و مهندسی شروع شد (در اواخر سال ۱۹۶۰ (میلادی). تنها از اواسط دهه ۱۹۹۰ است که انترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی (public) و جهانی (world wide) درآمده‌است.

درانترنت به طورکلّی می‌توان همهٔرایانه‌هارابه دودسته تقسیم کرد.سرویس‌گیرنده، سرویس ‌دهنده (Client / Server). سرویس‌دهندگان،خدماتی را(مانندوب و FTP) برای سایررسانه‌ ها فراهم میکنند وسرویس‌گیرندگان، رسانه‌هایی هستند که برای دست‌یابی به این خدمات، به سرویس‌دهندگان وصل می‌شوند. یک رایانهٔ سرویس‌دهنده می‌تواند چند سرویس را فراهم کند. برای مثال روی یک سرویس‌دهنده، یک نرم‌افزار وب سرور و میل سرور نصب کنیم.

 ویژگی های ژورنالیزم آنلاین :

۱- قابلیت پخش همزمان Real Time

ژورنالیزم آنلاین می تواندبابه روزرسانی اخبار فوری و حوادث در زمانی که رخ می دهند، به صورت همزمان منتشر شود.

۲- قابلیت پخش بازمان تاخیر Shifted Time

ژورنالیزم آنلاین همچنین از قابلیت پخش با زمان تاخیر،نیز استفاده می برد. نشریات آنلاین دقیقامانندنشریات چاپی،فیلم یابرودکستینگ،می توانندمقالات رابرای مشاهده در زمان حال یا آینده ، منتشر و یا بایگانی نمایند.

۳- چند رسانه ای (Multimedia) ، جزیی از آنلاین ژورنالیزم است.

آنلاین ژورنالیزم می تواند مشتمل برعناصر”چندرسانه ای”مانندمتن وگرافیک (در روزنامه ها و کتابها) ، به اضافه صدا ، موسیقی ، فیلم و انیمیشن (در رادیو ، تلویزیون و فیلم) ، سه بعدی (3D)و غیره باشد.

۴- ژورنالیزم آنلاین تعاملی (Interactive) است . این بهترین ویژگی برای ژورنالیزم آنلاین است .”فرااتصال”ها (Hyperlinks) مکانیزمی عمده را برای این تعامل بر روی وب مهیامی کنند.

 

روزنامه نگاری سنتی (شامل نشریات چاپی ، رادیو و تلویزیون و دیجیتال ژورنالیزم) مخاطبان را به واسطه یک “روایت خطی” هدایت می کنند. اما آنلاین ژورنالیزم ، به مخاطب اجازه مشارکت می دهند ، به گونه ای که او مسیر [دلخواهش] را با کلیک کردن بر روی مجموعه ای از صفحات لینک داده شده ، انتخاب می کند.

 بحث فید بک :

 درآنلاین ژورنالیزم خوانندگان،مشارکت کنندگان می توانندفورابه مطالبی که ژورنالیست آنلاین برای آنهامهیا کرده است ،‌پاسخ دهند.این پاسخ ها اشکال متعددی به خود می گیرند که عبارتند از :

    ایمیل به گزارشگركه نشریات چاپی ارسال می شود،شباهت دارد. امابااین تفاوت که نامه ها در آنلاین ژورنالیزم،سریعترازنامه های ارسالی به نشریات چاپی منتشر می شوند.آنلاین ژورنالیزم همچنین از “بحثهای مقوله بندی شده” بهره می برند که به خوانندگان مجال پاسخ گویی سریع به یک مقاله و همچنین “نظرات” دیگر خوانندگان را می دهد.

    خوانندگان می توانند در “آفرینش دسته جمعی” یک “محیط محتوایی” که از مقاله اولیه و گزارش اصلی ژورنالیست آنلاین نشات می گیرد ، مشارکت کنند. بلاگها (مختصر شده وبلاگ)  این فرآیند را تسهیل می کنند.

 ویژگی های انتشار در آنلاین ژورنالیزم (News Distribution)

۱- ارزان بودن Cheap

۲- در دسترس همگان بودن Ubiqutious

۳ – فوری بودن Instant

 آینده آنلاین ژورنالیزم چیست؟

سازمانهای سنتی گردآوری خبر ، ناشران و برودکسترها تلاشهایشان را برای توسعه وب ادامه خواهند داد و این ژورنالیزم (سنتی) با سرمایه ای هنگفت از مزایای پهنای باند انترنتی و تکنولوژی های برتر مانند (Streaming Audio and Video , Push و …) برای بازآفرینی رویکرد رسانه های سنتی بر روی وب ، بهره خواهد گرفت . همچنین بلاگها به ابزاری محبوب برای مردم عادی تبدیل شده است تا آنها را مجذوب آنلاین ژورنالیسم کند.

در همین حال ، چه در درون سازمانهای بزرگ چه در بیرون آن ، روزنامه نگاران به تجربه و کشف نحوه بهترین استفاده از قابلیتهای بومی وب برای ایجاد محیطهای محتوایی دورگه و جدید ادامه خواهند داد که در آن خوانندگان با واکنشهایشان ، پرسشهایشان ، تجربیاتشان ، با افزودن به سررشته های خبری که ژورنالیست حرفه ای آن را آغاز میکند ، به “آفرینندگان گروهی” در کنار ژورنالیست تبدیل خواهند شد .

قابلیتهای وب عبارتند از :

فرااتصال ها ، تعاملی بودن ، شخصی سازی (نمونه ای از آن را می توان بر روی سایتهایی مشابه یاهو یافت . در فاز سایبر ژورنالیزم این امکانات افزایش می یابند) ، قابلیت تشکیل گروهها و قابلیت ایجاد “بحثهای طبقه ای” .وب به فراهم کردن نشریاتی برای مخاطبان کوچکتر و مختص شده ، ادامه خواهد داد .این روند در نهایت به نشریاتی برای فقط یک نفر خواهد رسید. در گذشته ما Broadcasting داشتیم اما به تدریج به سمت «Narrowcating» حرکت می کنیم که مانند پست سنتی ، فقط یک نفر مخاطب ما خواهد بود.

 چه گونه می توان مهارتهای آنلاین ژورنالیزم را فراگرفت ؟

    برای این کار باید  اصول ژورنالیزم و همچنین تکنیکهایی را که ژورنالیستهای برای نوشتن انواع مقالات به کار می گیرند مطالعه کنید.

    ژورنالیستهای آنلاین همچنین باید چگونگی بهره گیری از جست و جوهای اینترنتی ، جست و جو در کتابخانه ها و علاوه بر این اصول تحقیق و تکنیکهای گزارش دهی را فرا بگیرند.

    یادگیری مبانی کدنویسی HTML برای تولید صفحات وب ،

    آشنایی با تولید صدا و تصویر دیجیتال و تکنیکهای مرتبط با برنامه نویسی وب برای افزودن عناصر چندرسانه ای به کارهای  آنلاین ژورنالیسم.

    بدیهی است که شما به بسط مهارتهای ابتدایی نویسندگی نیاز دارید. بهترین روش برای این کار تمرین نوشتن انواع مقالات و ارایه آنها به دبیران مجرب برای بررسی و اظهار نظر است .

 سه  نکته :

ا- یکی ازبهترین روشهابرای جستوجودرجستوجوگرگوگل،قراردادن کلمه define:   پیش ازعبارت مورد جستوجواست . مثال Define: Hyperlink این دستورتعاریف گوناگون واژه Hyperlink را برای ما جستوجو میکند .

2- استفاده ازسرویس Directory درمرورگر وب که از لینک more در کنار باکس جست و جو قابل دسترسی است ،‌می تواند کمک شایانی به ما در به دست آوردن زیرشاخه های مفاهیم مورد نظر بنماید. مثلا برای یافتن عبارت Online Journalism با استفاده از این سرویس،لینکهای مرتبط بااین مفهوم رادرزیرشاخه های Social sciense ، Communication و Journalism خواهیم یافت که این زیرشاخه ها تصویری منطقی از جست و جوی مورد نظر در ذهن ما ترسیم می کنند.

3- بسیاری واژه های «انترنت» و «وب» را یکی می پندارند. در صورتی که اینترنت مفهومی قدیمی تر نسبت به وب است و حاصل ارتباط میان تلفنها و سرورها بوده و محیطی ساده و بسیار متفاوت با امروز داشته است . اما «وب» محیطی است که در آن می توان از صدا ، تصویر ، متن و انیمیشین نیز بهره برد.

با درود و احترام شكرالله مكيلاد عادل

انفجار تانکر در باکستان...
ما را در سایت انفجار تانکر در باکستان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : onlinejournal بازدید : 100 تاريخ : پنجشنبه 8 تير 1396 ساعت: 11:36